Her alana kurulan radyatör modellerinin şekli ve özellikleri farklıdır. Kombi su ısıtıcısı en son teknoloji ve özelliklerle üretilmiştir. Gelişmiş kontrol sistemi, sistemi izlemenizi ve programlamanızı sağlayan bir ekranla donatılmıştır. Isı eşanjörü, yüksek kaliteli paslanmaz çelikten yapılmıştır ve maksimum verimlilik için yangın tüpü tasarımına sahiptir. Gelişmiş kazanlarda güvenlik cihazları bulunur ve en iyi performansı sağlamak için gelişmiş sensörler bulunur. Dolaylı depolama tankı, sıcaklık dalgalanmalarını önlerken, gelişmiş kontroller sabit bir sıcaklığı korur ve kullanıcı talebini karşılamak için hızla ayarlanır.
Kombi ısıtma kazan çeşitleri serisi, sonsuz sıcak su ile tüm ev ısıtma uygulamaları için idealdir. Bu kazanın çift amaçlı tasarımı, hem sıcak hem de soğuk su ile çalışmasını sağlar. Yoğuşmalı paslanmaz çelik ısı eşanjörü, aksi takdirde boşa harcanacak ekstra ısıyı geri kazanır. Sonuç, daha düşük enerji tüketimi, daha az CO2 emisyonu ve daha ucuz havalandırma malzemeleridir.
Tam yoğuşmalı kombiler sessizdir, talep üzerine sabit sıcak su sunar ve çok çeşitli tüm ev ısıtma uygulamalarıyla uyumludur. Kazanın yoğuşmalı paslanmaz çelik ısı eşanjörleri, yoğuşmasız sistemlerde kaybedilen ekstra ısıyı geri kazanır. Bu, enerji tüketimini azaltır ve işletme maliyetlerini düşürür. Günümüzde gelişmiş birçok farklı kombi çeşitleri uygun enerji verimliliğine uygun olarak üretilmiştir.
Panel Radyatör Nedir?
Panel radyötörler su akışını en hızlı ileten ve buhar olarak dışarıya veren radyatör çeşitleri içerisindedir. Yer altından kollektör ana bağlantı vanaları ile radyatör başlıklarına alt veya üstten tesisat bağlantı vanaları kurularak panel radyatörlerdeki su akışı kısa sürede sağlanır. Buhar yolu ile ısıyı dışarıya verdiği için ev tipi radyatör çeşitleri içerisinde en sık tercih edilen radyatör çeşitlerindendir.
Panel Radyatör mü Döküm Radyatör mü?
Alüminyum döküm radyatörler, ısıyı ve sıcaklığı en iyi ileten ara bağlantı elemanları içerisindedir. Yüksek tasarruf sağlaması ve uzun ömürlü olması kullanıcılar için avantaj oluşturan durumlar içerisindedir. Panel radyatörler %25 ile 30 arasında kompakt ısı alışverişi sağlar. Alüminyum radyatördeki su çıkışı 1 litre iken panel radyatör çeşitlerindeki su çıkış mekanızması neredeyse yarısı kadardır. Yaşam alanları ve iç dekorasyon dizaynı için panel radyatör kurulumları tercih edilse de, günümüzde en iyi radyatör çeşidi alüminyum döküm radyatördür.
En Verimli Radyatör Hangisi?
Günümüzde birbirinden farklı özelliklere sahip petek, radyatör çeşitleri mevcuttur. İç dekorasyon için standart panel radyatör orta hattan ısıtma sağladığı için yaşam alanları iç dekorasyon için en verimli radyatör seçenekleri içerisindedir. Dış mekan iş yerleri ve daha ticari alanlar için en uygun koşullu ısı kompaktı sağlayan radyatör çeşidi alüminyum radyatörlerdir.
Radyatör Çeşitleri Nelerdir?
- Standart Radyatör
- Alüminyum Radyatör
- Dekoratif Radyatör
- Havlupanlar
- Döküm Radyatör
- Dekoratif Panel Radyatör
- Alüminyum Havlu Radyatörler
Radyatör petek tasarımı, çekici ve son derece işlevsel bir merkezi ısıtma seçeneğidir. Yatay kolon dekoratif panel radyatör 600x413mm boyutlarında olup şık ve verimli bir merkezi ısıtma çözümüdür. Sıcak su ve alan ısıtma kombinasyonu, onu hem evler hem de ofisler için ideal seçim haline getirir. Bu modelin modern tarzı hem çekici hem de işlevseldir. Ve kurulumu çok kolaydır. Dekoratif panel radyatörler hem ev hem de ticari kullanım için idealdir.
Bu radyatör tasarımı modern bir görünüme sahiptir ve hem sıcak hem de soğuk iklimler için mükemmeldir. Kombinin kompakt tasarımı hem evsel hem de merkezi ısıtma gereksinimlerini karşılayabilir. Mutfak dahil herhangi bir odaya yerleştirilebilir. En iyi özelliklerinden biri, aerodinamik görünümüdür. İnce ve şık tasarımı, herhangi bir modern iç mekana sığabilir. Ayrıca, aynı zamanda oldukça verimlidir. Radyatörün çekirdeğindeki ısı eşanjörü, suyu kullanım sıcak suyu devresinden harici alan ısıtma devresine yönlendiren bir yön değiştirme valfi kollektör ile donatılmıştır.
Radyatör çeşitlerinin diğer dikkate değer özelliği de ikili amacıdır: hem kullanım sıcak suyu hem de alan ısıtma sağlar. Sadece sıcak su musluğunun açılmasıyla kazan tarafından ısıtılan su bir ısı eşanjöründen akar. Elde edilen ısıtılmış su daha sonra, onu harici alan ısıtma döngüsüne yönlendirmek için bir yön değiştirme kollektör vanasından geçer.
Kombi radyatör hem konut hem de ticari uygulamalar için idealdir. Çift işlevli tasarımı hem kullanım sıcak suyu hem de alan ısıtma sağlar. Sıcak su musluğunu açtığınızda, gelen su ısı eşanjöründen akar. Bu ısıtılmış su, kullanım suyu ısıtma döngüsünden akar. Isı eşanjörü ayrıca eve sıcak hava sağlayarak tüm evin uygun şekilde ısıtılmasını sağlar.