Seramik Kil Boyama

Ev dekorasyon ve modasında tasarım bütünlüğü, eşyaların uyumu, objeler, yüzey alanları, mobilyalar, seramikler, ahşap malzemeler, kısacası evin iç tasarımını oluşturan bütün dekorasyon öğeleri ayrı ayrı anlam ifade etmektedir.

Seramik Kil Boyama
304

Seramik kil boyama evdeki vazo, çömlek gibi eşyalarınızın seramik yüzeylerine yapılan işleme deinlen isimdir. Yaşam alanlarındaki ahşap, mobilya, yüzey alanları, seramik fayans, tezgah, kapı ve pencere gibi yerleri kolayca pratik bir şekilde boyayabilirsiniz.  Seramik kil boyama işleminiz için yüzey alanına uygun boya türünü belirlemekte var. Seramik kilinizi boyamaya başlamadan önce kullanmak istediğiniz boya türünü bilmelisiniz. Hava kuru kil kullanabilirsiniz. Yeşil bir seramik nesneye renk eklemek için akrilik boya da kullanabilirsiniz. Seramik kili boyama söz konusu olduğunda, birkaç önemli husus vardır. Kullandığınız boyanın kil için güvenli olup olmadığını belirlemelisiniz. Örneğin, toksik olmayan boyalar kullanabilirsiniz, ancak vücut için toksik olan boyalar. Seramik sanatınız için seçtiğiniz boyanın güvenliğini öğrenmek önemlidir. Çevreye toksik olmayan birçok boya da vardır. Çocuklarınız ve eviniz için güvenli olanları seçmelisiniz.

Çömleklerinizi boyama işlemine başlamadan önce renklendirmek istiyorsanız akrilikten yapılmış boyaları kullanabilirsiniz. Bu boyalar ekonomiktir. Kullanacağınız yüzey alanlarına göre tüp şeklindeki akrilik boya seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Seramik kil boyama işlemi için en popüler ve en dayanıklı boya türü su bazlı akriliklerdir. Su bazlı akrilik boyalar organik özelliklerinden dolayı kokusuzdur. Kalıp şeklini aldığı için piğment özellikleri yüksektir. Seramik kil çeşitlerinizi hangi renge boyamak istiyorsanız kartela renk şemasına göz atarak  dekorasyon unsurlarınıza uygun renkler ile boya renk seçimlerinize karar verebilirsiniz.

Ayrıca diğer boyalardan daha hızlı kururlar ve genellikle Pişmiş toprak ve yeşil kil boyamak için daha uygundurlar. Çömleklerinize yeni boya uygulamadan önce üreticinin talimatlarını kontrol etmelisiniz. Bu tip boyalar kalıcıdır ve zamanla renkleri solmaz. Kendiliğinden sertleşen beyaz kile sulu boya da uygulayabilirsiniz. Daha parlak renkler ve seramik fayans yüzey alanları için akrilik boyalar kullanmakta her zaman yarar vardır. Yağlı boyaların temizlenmesi akrilik boyalara göre daha zor olacağını unutmamalısınız.

Renk söz konusu olduğunda, üzerinde çalıştığınız kil türünün farkında olmalısınız. Yeşil bir kil ise, yeşil eşyalardan kaçınmanız gerekecektir. Rengi olmadığı için yeşil seramikler genellikle çok hassastır ve kırılmaya eğilimlidir. Üstelik boya yeşil eşyalara yapışmaz. Bu onu boyama için mükemmel bir ortam yapar. Beyaz bir kil ile çalışıyorsanız, parlak bir yüzeye sahip bir boya seçtiğinizden emin olun.

Su Bazlı Akrilik Boyalar İle Hangi Yüzey Alanları Boyanır?

  • Kapı ve pencere
  • Mobilya
  • Mutfak tezgahı
  • Seramik fayans
  • Banyo
  • Pvc
  • Metal
  • Kalorifer peteği
  • Beyaz eşya
  • Ahşap desen uyğulaması
  • Merdiven
  • Parke

Seramik kil boyama işlemlerinin dışında evinizdeki birçok dekorasyon aracını su bazlı akrilik boya çeşitleri ile boyayabilirsiniz. Akrilik boyalar son dönemde popülerliğini koruyan piyasadaki en kaliteli boya çeşitleri içerisindedir. Seramik kil örnekleriniz için birbirinden farklı renk tasarımlarını ortaya çıkarabilirsiniz. İpek fırça ile seramik kil çeşitleriniz üzerine farklı desenler ve geometrik şekiller verebilirsiniz.

Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.