Su Kaçağı Bulma

Su tesisatı borulardan geçen temiz su hattının sirkülasyon ile devir daim işlemlerinde döndürülerek akışını sağlar. Kullanılan atık sularının artılarak doğaya ve yaşam geri döndürülme işlemine su tesisatı denir.

Su Kaçağı Bulma
10199

Yaşam alanları daire, ve binalardaki su tesisatlarının alt yapılarına sıva döşeme işlemi yapılır. Apartman içerisindeki bu borular kolonlar aracılığyla her daireye su çıkışı yapmaktadır. Bu sayede ana hat üzerinde oluşacak olan olumsuz su sorunları ile daha az karşılaşılır. Tadilat ve yıkım işlemlerinde su borularının zarar görmemesi önlenir.  Su kaçağı, su faturalarının normalinden çok gelmesi, sızıntı, tamirat, kırık boru hatları gibi unsurların vermiş olduğu zararlar ile açığa çıkar.

Su Kaçağı Nasıl Tespit Edilir?

Su kaçağını bulmanın birçok yolu vardır, ancak bir yöntem en bilindik yöntem ana su besleme hattının takibatıdır. Çoğu evde bu vana bodrumda veya hizmet odasında bulunur. Bulamazsanız, musluğu açarak veya sifonu çekerek sızıntı belirtileri arayabilirsiniz. Çalışan bir tuvalet bulursanız, su kullanan tüm aletleri kapatınız. Su sayacınızı kontrol edin ve yükselip yükselmediğine bakınız. Dönüyorsa, içeride bir sızıntı var. Sorun dışarıda ise ana su bağlantınızı kapatın ve orada su kaçağı olup olmadığını kontrol edin.

Ana su vanası bodrumda veya apartmanların merdiven altı gibi alanlarında bulunur. Cihazlarda ve musluklarda yaygın su sızıntıları meydana gelir. Lastik rondelalarınız çatlamış olabilir. Genellikle, hatalı bir kanatçık veya yıkama sistemi sorumludur. Bir düden veya su basıncında ani bir düşüş olduğundan şüpheleniyorsanız, su şirketinize başvurmalısınız. Profesyonel bir tesisatçı bu sızıntı belirtilerini kontrol edebilir.

Normalden daha yüksek bir su faturası fark ettiyseniz, su kaçağı olma ihtimaliniz yüksektir. Evin içindeyse, ana vanayı bir metre ile kontrol edebilirsiniz. Su birikintileri veya yeni nemli noktalar görüyorsanız, bu gömülü bir sızıntının işareti olabilir. Gömülü bir sızıntı, daha düşük su basıncının nedeni de olabilir.

Sızıntı dışarıda olduğunda, tespit etmek için bir radar kullanabilirsiniz. Teknik, küçük alanlardaki sızıntıları bulmada etkilidir, ancak küçük boruları tespit edemez. Akustik dinleme cihazı, özel bir enstrüman tarafından algılanan dalgaları gönderir. Dalgaların gücü, sızan malzemenin türünü gösterebilir. Emin değilseniz, bir sızıntı olup olmadığını belirlemek için sayacınızı kontrol etmesi için su şirketini de arayabilirsiniz.

Sızıntı dışarıda ise su sayacınızı kontrol ediniz. Sızıntının yerini belirlemek için bir sayaç kullanabilirsiniz. Bir sızıntı göremiyorsanız, sızıntının kaynağı bu olabilir. Sızıntının nerede olduğundan emin değilseniz, su şirketinizi arayabilir ve plastik pprc boruları kontrol etmelerini sağlayabilirsiniz.

Temiz Su Kaçağı Nasıl Bulunur?

Su kaçağı tespitini bulmak için ana boru hattını ve valfleri takip ederek binanın su tesisat malzemelerinin ve vanaların olduğu yerleri takip ederek kendiniz tespit etsenizde, temiz su kaçağını tespit etmek için ekstra zafiyet gerekir.  Manometre cinsinde düşüş olduğunda akustik dinleme cihazı ile su kaçağı dinlenmeye başlanır. Temiz su tesisatının basıncı yükseltirilerek akustik su cihazı tekrar yerleştirilir. Yaşam alanlarındaki su kaçağının yeri net bir şekilde bulunur.

Su Kaçağı Belirtileri Nelerdir?

  • Anormal yüksek gelen su faturaları
  • Seramik fayans karolarınızda sararma
  • Evin içerisindeki tüm musluklar kapalıyken su tesisatının dönmesi
  • Kombinin ateşleme yaparak suyu aniden ısıtması
  • Duvarlardaki alçılı bölgelerin kabarması
  • Kombi su barının sürekli kendiliğinden düşmesi

Su kaçağı bulma işlemleriniz için tesisat malzemelerinizi kontrol etmek evinize ve cebinize her zaman avantaj sağlayacak öğeler içerisindedir. Yaşam alanlarında tesisat malzemeleri, kombi, kollektör gibi su sirkülasyonu sağlayan ve yaşam döngüsüne katkısı olan ürünlerin bakımını profesyonel bir şekilde yaptırmayı ihmal etmeyiniz.

Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.