2021 Trend Yatakhane Konteynerı

Bu konuda yapılan çalışmalara bakıldığı zaman son derece farklı tasarımlar ile karşılaşabilirsiniz. Bu çalışmalarda genellikle insanların artık pratikleşen dünyada yarattığı kısa yoldan çözümlerin fiziki simgesidir. Yapılan tüm konteynırlar genellikle taşınabilir amaçlar ile yapılmaktadır. Bu konteynırların arasında en kullanışlı olanı yatakhane konteynırlarıdır. Yatakhane konteynırları büyük firmaların inşaat sırasında ya da başka amaçlar için çalışanları yatırmak amacıyla kurdukları konteynırlardır. Bu konteynırlar farklı farklı modellerde ve yapılarda kurulmaktadır. Genel olarak tek katlıdan üç katlıya kadar projelendirilebilir. İç dizaynı son derece pratik ve ergonomik şekilde dizayn edilmektedir. Normal bir oda da pek fazla farklı olmayan yatakhane konteynırları oldukça kullanışlıdır. Bu konteynırların en büyük özelliklerinden biriside normal apartmanlar gibi doğal afetlere karşı dayanıklı bir şekilde yapılmasıdır. Aynı zamanda yalıtımlı bir şekilde yapılmaktadır. Yazın sıcağına ve kışın soğuğuna karşı özel olarak yapılmaktadır. Aksi halde son derece büyük problemler oluşabilir.

2021 Trend Yatakhane Konteynerı
687

Dünya genelinde oldukça yaygın olan bu sistem artık ülkemizde de yaygınlaşmaya başlamıştır. Bu nedenle bu işin ilklerinden faydalanarak sizde kendi konteynırlarınızı inşa ettirebilirsiniz. Bu gibi tasarımlar söz konusu olduğu takdirde kişinin istediği gibi konteynırlar inşa edilmektedir. Tabi ki de normal standart kuralların içerisinde kalarak bu işlemler gerçekleştirilmektedir. Projeler hazırlandıktan sonra yapılması gereken tek şey kullanılacağı yerde birleşim işleminin yapılmasıdır. Yatakhane konteynırları son derece ergonomik bir yapıya sahiptir. Genel olarak konteynırlar 3x7 metre büyüklüğünde olmaktadır. Standart olarak kabul edilen bu ölçülerin dışında elbette özel ölçüler vardır. Bu ebatlarda birleşim yapılarak kısa sürede teslim gerçekleşmektedir. Bu nedenle acil olan inşaat bölgelerinde ya da benzeri bölgelerde işçi yatakhaneleri, hastane yatakhaneleri, yurt yatakhaneleri ve daha bunun gibi birçok alanda kullanım mümkündür. Ya da askeri ortamlarda özel olarak kullanılmaktadır. Bu tarz konteynırların en büyük özelliği taşınabilir olmasıdır. Kolayca taşınabilen konteynırlar sayesinde gerekli olan her yerde konaklama imkanı sunulması mümkündür. Genel olarak yatakhane konteynırları 3x7 metre standartlarında olmaktadır. Ancak bu standartların dışında minimum olarak bu standartlardan başlayarak birleşimli bir şekilde tasarlanmaktadır. Üretim kısa bir sürede gerçekleştirildikten sonra anahtar teslim olarak anında verilmektedir.

Genellikle şantiyelerde kullanılan ve yatakhane amacıyla kullanılan bu konteynırlar son derece konforlu ve ergonomik bir yapıya sahiptir. Bu konteynırlar modern bant sistemi ile üretilirken iki farklı yöntem kullanılmaktadır. Bu sistemde 3x7metre ve 2.4x6 metre standart ebatlar kullanılmaktadır. Herhangi bir ekstrem bir durum olmadıkça 6 yatak kapasiteli, 3 ranza ve soyunma dolapları yerleştirilecek büyüklükte olmaktadır. Tabi bunun yanında daha büyük yerleşim yerleri için birleşmeli yatakhaneler yapılmaktadır. Bu gibi yatakhanelerde ünitelerin yanı sıra wc ve duş üniteleri ve dinlenme tesisleri ayrı şekilde bulunmaktadır. Bu sayede son derece kaliteli bir konaklama ortamı yaratılmaktadır. Eskiden inşaatlarda veya kenar köşelerde kalan işçiler veya çalışanlar artık buralarda kalmasına gerek kalmadı. Bunun yerine bu lüks ve ergonomik konteynırlarda rahat bir şekilde yaşamlarını sürdürebilirler. Oldukça konforlu bir iç yapıyla birlikte herkes rahat bir şekilde gecesini geçirebilecek. Ayrıca biraz daha farklı tasarımlarda kişiye özel olarak yapıldığı takdirde son derece kaliteli sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Örnek olarak kişiye has olarak yapılacak bir yatakhane konteynırında özel olarak çalışma odası ve misafir odası gibi özel odalar da bulunmaktadır. Gelen kişileri ofis kısmında da ağırlama imkanına sahip olabilirsiniz. Basit gibi görünebilen konteynırlar aslında son derece konforlu ve lüks  bir yapıya sahiptir.

Tabi bunların yanı sıra dikkat edilmesi gereken bazı şeylerden biriside sağlık ve hijyen konusudur. Bir konteynır inşa edilirken dış cebesi yalıtımlı olmalıdır. Yalıtımlı olmadığı takdirde kışın soğuğu yazın ise sıcağı içeri alır. Bu nedenle yatakhane ve yaşam alanlarının içerisi yaşama el verişli bir şekilde olmaz. Ancak bu iyi bir yalıtım ile yapıldığı takdirde beton binalar ile aynı konfora sahip olur. Konteynır sistemi diğer beton binalara oranla çok daha avantajlıdır. Aynı özelliklere ve lükse sahip olması bir yana aynı zamanda taşınabilirdir. Prefabrik olarak geçen bu sistemler büyük şirketler için çok daha avantajlı bir yöntemdir.  Bu sayede yapılan inşaatlarda veya fabrika kurulacak olan bölgelerde önce bu prefabrikler kurularak  işçilerin veya baz ofis görevlilerinin konaklaması sağlanır. Böylece çalışanların düzgün bir şekilde çalışması için motive sağlanmış olur. Böylece şirket politikası çerçevesinde çalışanların en iyi performansı göstermeleri için en koşullar sağlanmış olur. Pratiklik ve kalite sayesinde şirketler modern çağın imkanlarına kolay bir şekilde uyum sağlamış olacaktır.

 

Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.