2021 Trend Takı Modelleri

Geçmişten günümüze kadar insanların giyim şekilleri oldukça gelişmiştir. Giyinmek bir ihtiyaçtan ortaya çıkmış, daha sonralarda kadın ve erkek giysisi olarak ayrılmıştır. Aynı zamanda giysilerin zenginlik göstergesi olarak kullanıldığı zamanlarda üst düzey yöneticiler ipek elbiseleri tercih ederken halk ketenden veya pamuktan yapılmış elbiseleri giyebilmekteydi. Aslına bakılırsa geçmişte zenginlik göstergesi olarak gösterilen bir diğer obje de takılardır. Ziynet eşyaları olarak da bilinen takıların tarihi değerli taşların bulunduğu yıllara kadar dayanmaktadır.

2021 Trend Takı Modelleri
200

Takılar gerek günümüzde gerek ise geçmişte bayanların sıkça kullandıkları aksesuarlardır. Takılar bazı insanlar için sadece elbisenin tamamlayıcı parçası olsa da, bazıları için vazgeçilmez ürünlerdir. Takı kavramı oldukça geniştir. İçerisinde birden fazla ürün barındırır. Bunlar yüzük, kolye, küpe, bileklik broş gibi birçok alanda insanların huzuruna sunulmaktadır. İnsanlar giyimlerine oldukça önem vermektedir. Çünkü giyim tarzı insanlar hakkında karakteristik bilgi vermektedir. Önyargılar her ne kadar yanlış olsa da giyim şeklinden insanların hangi kesime ait olduklarını genellikle anlayabilmekteyiz. Takılar da giyimin bir parçasıdır. Tıpkı yapılı bir saça makyajında gerekli olması gibi, bir kıyafete de aksesuar gerekmektedir.

Her sezon dergilerde, televizyonlarda ve internette moda hakkında birçok bilgiye rastlamaktayız. “Bu yıl kış modasında kürklü çizmeler moda”, “Bu sezon çiçekli elbiseleri sıkça göreceğiz” gibi pek çok manşet haber görebilirsiniz. Kıyafetlerin modası olduğu gibi takı modası da elbiseler ile doğru orantılı şekilde şekillenmektedir. Takı dünyası oldukça geniş olduğundan modasının takibi de dolaylı olarak zorlaşmaktadır. Takılar geniş bir yelpazeye sahip olmasına karşın iki gruba ayrılmaktadır. İmitasyon takılar ve gerçek takılar. Aslına bakılırsa takıların bu şekilde gruplara ayrılması takının yapıldığı maddeler ile alakalıdır. Takı denilince akla değerli taşlı gösterişli yüzükler ve kolyeler gelse de, her kadının bu değerli taşlara sahip takıları alması mümkün değildir. Bu nedenle ihtiyaçtan ötürü imitasyon takılar ortaya çıkmıştır. Gösterişli olmalarına karşın taşları değersiz olan bu takılar her kesimden insanın sahip olabileceği ürünlerdir. İmitasyon takıları her bijuteri de bulabilmeniz mümkün iken, gerçek takıları kuyumcularda veya ziynet eşyaları satan mağazalarda bulabilirsiniz.

Birazda takı modasına değinelim. Takı denilince akla ilk gelen ürün kolyedir. Birbirinden farklı binlerce kolye çeşidi ile kıyafetleri kombinlemek oldukça zor bir iştir. Aslına bakılırsa kolye her kadının takabileceği bir aksesuar değildir. Daha doğrusu her kadın aynı tip kolyeyi takamaz. Boyun boyu ile ilgili olan kolye seçiminde çoğu bayan yanlış tercih yapmakta, bunun sonucunda kendilerini olduklarından kısa göstermektedir. Kısa boylu hanımların tercihleri uzun kolyelerden yana olmalıdır. Buti tarzı ayakkabıların bacak boyunu keserek sizi olduğunuzdan kısa göstermesi gibi, boyna yapışan kısa kolyelerde boyundan keserek boyunuzu kısa gösterecektir. Aynı zamanda giyilen kıyafet ile takılan kolye de birbirine uymalıdır. Önü kapalı bir kıyafete tasma şekline kolye takmak sizi şıklıktan uzaklaştıracağı gibi modadan uzak bir görüntüye neden olacaktır. Tasma tipi kolyeleri daha çok göğüs dekolteli kıyafetlerde kullanmalısınız.

Takıların bir başka çeşidi ise yüzüklerdir. Yüzükler özellikle bayanlar için vazgeçilmez bir aksesuardır. Erkekler de yüzük kullanmayı bayanlar kadar sevmektedir. Öncelikle yüzük denildiğinde akla ilk gelen yüzük tipi alyanslardır. Evliliğe adım atmaya karar veren her çift için yüzük takmak bağlanmak anlamına gelmektedir. Alyansların yanı sıra tek taş yüzükler, zümrüt yüzükler, oymalı yüzükler, gümüş ve altın yüzükler kadın erkek ayırt etmeden her insanın ilgisini çekmektedir. Yüzük takmanın da tıpkı kolyelerde olduğu gibi bazı kuralları vardır. Takılar her zaman kıyafetlerin tamamlayıcısı olmuştur. Bu nedenle kıyafet ile takının birbiri ile tutarlı olması gerekmektedir. Örnek vermek gerekirse spor bir kıyafete aksesuar olarak inci taşlı yüzük seçimi yanlıştır. Ayrıca yüzük takmak, yüzüğü kendine yakıştırmak parmak yapısı ile de alakalıdır. Kalın ve kısa parmaklı bir kişinin kalın ve kaba yüzükler yerine ince ve zarif yüzükleri tercih etmesi gerekir.

Takı denilince akla gelen bir diğer aksesuar ise küpedir. Küpeler diğer pek çok aksesuara oranla daha geniş bir yelpazeye sahiptir. Çünkü kulaklar sadece tek bir yerden delinebilen bir organ değildir. Günümüzde kulağında sayısız delik bulunan insanlar bulunmaktadır. Bu nedenle küpelerde oldukça çeşitlidir. Top küpeler, sallantılı küpeler, halka küpeler, mıknatıslı küpeler her kesimden insana hitap etmektedir. Küpelerde tıpkı yüzükler gibi sadece bayanlar için değil erkekler içinde tasarlanmaktadır.

Yüzük, küpe, kolye dışında kravat iğnesinden broşlara kadar birçok takı çeşidi bulunmaktadır. Takılar kıyafetlerin tamamlayıcısıdır ve takısız kıyafetler her zaman eksik kalmaktadır. Şıklığa giden yol saçtan ayakkabıya kadar uyumlu ve kaliteli olmaktan geçer.

Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.