2021 Trend Prefabrik Kabinler

Geçmişte her ne kadar betonarme yapıların sağlamlığı konuşulsa da günümüzde insanlar prefabrik yapılara yönelmektedir. Hem maddi açıdan hem de kalite açısından prefabrik yapılar daha avantajlıdır. Prefabrik yapılarda ön yapım tekniği kullanılmaktadır. Ön yapım tekniği ile bir yapının hazırlanması fabrikasyon üretim ile sağlanır. Fabrikasyon çıkışlı parçalar arazide montajlanarak hem iş gücünden hem de zamandan tasarruf edilmektedir. Maliyeti de betonarme yapılara oranla daha uygun olan prefabrik yapılara her geçen gün ilgi artmaktadır. Kolay monte edilmesi ve gerektiğinde sökülebilmesi insanlar için çok büyük bir avantajdır. Ayrıca isteğe göre projelendirilmesi ve proje kurallarının betonarme yapılara oranla daha gevşek olması prefabrik yapıya talebi arttırmaktadır. Prefabrik yapı denilince akla prefabrik ev, prefabrik villa, prefabrik yemekhane, prefabrik yatakhane ve kabinler gelmektedir. Pek çok sektörde olduğu gibi özellikle inşaat sektöründe kabinlerin ve prefabrik yapıların yeri oldukça büyüktür.

2021 Trend Prefabrik Kabinler
180

 

Pek çok insan dışarıda iken tuvalet ihtiyacını karşılayabilmek ister. Kafelerde ve camilerde bu ihtiyaç karşılansa da özellikle sahil kenarlarında tuvalet kabinleri oldukça avantajlıdır. Belediyelerin sıklık ile kullandıkları duş ve tuvalet kabinleri sayesinde pek çok insan ihtiyaçlarını kolaylık ile karşılayabilmektedir. Bu uygulama özellikle yabancı ülkelerde oldukça yaygındır. Her sokak başında bir kabin tuvalet görmeniz işten bile sayılmaz. Duş kabinleri ve tuvalet kabinleri portatiftir, bir yerden başka yere taşınması oldukça kolay ve zahmetsizdir. Duş ve tuvalet kabinlerinin ses ve ısı yalıtımları aynı prefabrik yapılardaki gibi özenle uygulanmaktadır. Pek çok tuvalet ve duş kabinleri içinde ayna, lavabo, alaturka veya alafranga WC, kâğıtlık, etajer, klozet kapağı, sabunluk ve aspiratör, otomatik sigorta, priz anahtarı, kablo tesisatı ile aydınlatma armatürleri mevcuttur. Buda insanlar için tercih sebebi oluşturmaktadır.

Okullarda, alışveriş merkezlerinde, şantiye sahalarında, site girişlerinde güvenlik kabinleri sayesinde koruma sağlanabilmektedir. Güvenlik görevlilerinin nöbet tuttukları bu kabinlerde her türlü ısı ve ses yalıtımı yapılmaktadır. Bu sayede nöbet tutan vatandaşın sağlıklı bir şekilde işine devam edebilmesi sağlanmaktadır. Kabinler üretildikleri maddeden ötürü çürüme, kokma, su geçirme gibi özelliklerden yoksundur, bu da insanların kabinleri tercih etmesine artı katmaktadır. Güvenlik kabinleri polis ve asker tarafından da kullanılmaktadır. Bu sayede soğuk iklim koşullarında kişinin korunması sağlanmaktadır. Kabinlerin modüler oluşu bir yerden başka bir yere taşınmasına da imkan sağlamaktadır.

Bilet satış noktaları, hot dog satış büfeleri, midye ve balık satış mekanları, garlardaki danışma ofisleri için kabinler kullanılmaktadır. Kabinlerin iç izolasyonlarının tam olması yanıcı özelliğe sahip ocak ve fırınların içerisinde kullanılmasına imkan sağlamaktadır. Bu sayede yangın çıkma tehlikesi bulunmayan bu kabinlerde büfecilik yapılabilir. Kabinlerin boyutları kişinin isteğine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Bu sayede kişinin kullanacağı alana özgü kabinler üretilebilmektedir. Kabinlerin bu özelliği sayesinde arazinin dilediğiniz bölümüne dilediğiniz boyutta kabin yaptırabilir, kabininizin içerisini istediğiniz ölçüde dekorasyon edebilirsiniz. Satış veya büfe kabinlerinizin ön tarafında tente gerdirebilir, güneşten veya yağmurdan daha fazla alanı kolaylık ile koruyabilirsiniz.

Kabinlerin hizmet ömrü oldukça uzundur. Bu nedenle kabinlerin yapıldığı hammaddenin kaliteli bir ürün olması gerekir. Suya, ısıya, soğuğa ve ateşe dayanıklı olması kabinlerin tercih nedenidir. Bu özelliklere sahip olmasının en önemli etkeni çelikten yapılmış olmasıdır. Çelik çok dayanıklı bir metaldir. Pek çok betonarme yapıda da çelik kullanılır. Fakat çelik pahalı bir ürün olduğundan betonarme yapılarda dayanıklılığı beton sağlar. Oysa kabin ve prefabrik yapılarda her şey çelikten ve sacdan yapılır. Böylece ürünlerin servis ömürleri uzatılırken sağlamlık da ön plana çıkarılır. Kabinler kolay taşınır ve kolay temizlenir. Bakımlarının yapılması da kurulması kadar kısa bir sürede yapılabilmektedir. Bu nedenle satış ofisleri, tuvalet ve duş üniteleri, güvenlik kulübeleri genellikle kabinlerden yapılmaktadır. İş bittiğinde kabini yükleyip başka bir yere taşıyabilmeniz mümkündür.

Kabin fiyatları sanılanın aksine oldukça uygundur. Bir yere betonarme bir tuvalet yaptırmak yerine 3-4 tane kabin tuvalet satın alabilirsiniz. Ayrıca kurulumu ve montajı oldukça kolaydır. Çoğu kabin fabrikasyon üretim olduğundan montaj işlemi de fabrikalarda yapılmaktadır. Bu sayede sadece nakliye ile kabinler istenilen yerlere rahatlıkla ulaştırılmaktadır. Kabinlerin kurulacağı yerlerde yapılması gereken tek şey kabini yere monte etmektedir. Aksi halde çalınma gibi istenmeyen sorunlar ile karşılaşılabilir.

Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.