Boya uygularken pratik hususlara dikkat etmeniz gerekir. Örneğin boyayı uzun süre kullanmayı planlıyorsanız mutlaka zemine uygulamalısınız. Ayrıca, bir banyo klozetine mi yoksa duşa mı uygulamak istediğinize karar vererek boya malzemelerini ve kullanacağınız boya kartela renk şemasını iç mekanın dizaynındaki tasarıma göre şekillendirmek avantajlıdır. Bilmiyorsanız, boyayı tezgah ve zemin dahil olmak üzere banyonun diğer herhangi bir yerinde kullanabilirsiniz.
Desenli bir zemini boyuyorsanız, akrliki boyalar kullanmak en iyisidir. Desenli ve düz zemin boyama işlemlerinde en sık tercih edilen boya çeşidi su bazlı akrilik boya modelleridir. Küçük bir alanı veya mobilyalarınızı boyuyorsanız tüp şeklindeki paletlerden faydalanabilirsiniz. Daha büyük yüzey ve zeminler için kutu boyaları tercih edebilirsiniz.
Herhangi bir alanı boyamak için akrilik boyalar sıklıkla tercih edilen iç tasarım ve mobilya mobilyaları içerisindedir. Su bazlı yapısı ve organik halojen çözünürlüğü için içerdiği renk piğmentleri yüksektir. Bu yüzden iç ve dış tasarım yer seramik boyama yüzeylerindede sıklıkla tercih edilmektedir. Çok uzun süre neme maruz kalırsa boyanın içeriği değişebilir. Bu nedenle kuru bir alanda seramik fayans boyamak idealdir. Her zaman evin daha kuru bir alanını, sıçrama bölgelerinden ve diğer küflenmeye eğilimli alanlardan uzakta seçtiğinizden emin olun. Daha dayanıklı ve daha uzun ömürlü bir boyalı yüzey için akrilik boyalar kullanın.
Seramik karo üzerine boya uygulama işlemi birkaç adımdan oluşur. İlk adım, yüzeyi yüksek yapışkanlı bir astarla hazırlamaktır. Ardından, uygulamak istediğiniz akrilik boya türünü seçebilirsiniz. Çoğu zaman, çeşitli renk ve desenleri seçebilirsiniz. Ayrıca evin herhangi bir alanını yer seramik boya renklerini duvarların rengine uyacak şekilde boyayabilirsiniz.
Yer seramik yüzey alanınızı boyarken, önce yüksek yapışkanlı bir astar uygulamalısınız. İstenilen sonucu elde etmek için karolar üzerinde iki veya üç kat boyaya ihtiyacınız olacak. Karo rengini değiştirmek isterseniz daha önce kullanmış olduğunuz boyayı kullanabilirsiniz. Sadece zemini koruyucu bir boya tabakasıyla korumayı unutmayın. Boya, bantla kapatılmamış seramik karoların üzerine uygulanacaksa su geçirmez bir kaplama kullanmalısınız.
Rengi değiştirmek için seramik karo üzerinde zemin boyası da kullanabilirsiniz. Ancak, zemin boyası kullanırken hangi rengi kullanacağınıza karar vermeden önce pratik hususları göz önünde bulundurduğunuzdan emin olun. Örneğin, zemini boyuyorsanız, beyaz karo için beyaz renkli bir kartela renk şeması seçeneklerinde beyaz akrilik boya çeşitlerine göz atınız.
Rengi ve boyayı seçtikten sonra döşemeyi temizlemeniz gerekecek. Fayans sprey boya ile boyanırsa, boya uzun süre dayanmaz, bu nedenle su bazlı akrilik boya kullanmanız gerekecektir. Zemin renkli bir sızdırmazlık maddesi ile boyanırsa daha dayanıklı olacaktır. Kolayca solmayacak ve daha fazla bakım gerektirmeyecek olan yer seramik boyama, ancak gelecek yıllar boyunca güzel görünecek. Yaşam alanlarınızda evinzin iç dizaynını ve mobilya eşyalarınızı daha modern ve bütüncül gösterecektir.