Yer Fayans Boyama İşlemi

Yer fayans boyama işlemini profesyonelden yardım almadan, bireysel olarak boyamak istiyorsanız başlamadan önce göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey var. İlk önce bir fayans boyası seçmeniz gerekecek. Duvarları boyuyorsanız, duvar karosu boyasını seçmeniz gerekecektir.

Yer Fayans Boyama İşlemi
673

Evinizin zeminlerini boyuyorsanız, sadece farklı bir renk kullanamazsınız. Yer zeminleriniz için bir boya seçerken, birkaç faktörü göz önünde bulundurmanız gerekir. Örneğin, istediğiniz bitiş türünü belirlemeniz gerekir. Mat bir bitiş peşindeyseniz, mat veya saten bir bitiş tercih etmek isteyeceksiniz. Öte yandan, evinizin dış cephesinde yer karosu kaplamayı planlıyorsanız, su geçirmez bir kaplama kullanmalısınız. İç Mekan alanlarında banyo, mutfak, balkon gibi yerlerdeki zeminde fayanslar bazen alanın estetik görünümünü ortaya çıkarmak için bazen de yaşam alanlarındaki dekorasyona bütünlük katsın diye sıklıkla kullanılır. Yer fayans boyama işleminizi iç dekorasyonunuz için gerçekleştiriyorsanız ilk yapmanız gereken tercih boya türüdür.

Günümüzde iç dekorasyon ver dış dekorasyonda kullanılan birbirinden farklı boya çeşidi mevcuttur. Yer fayans boyama işlemi için en iyi boya türü akrilik boyalardır. Su bazlı akrilik boyalar, organik kimyasallardan oluşmaktadır. Kokusuz ve saf homojen görünüme sahip akrilikler, yer fayans boyama işlemi için harika boya türleri içerisindedir. Boya çeşidine karar verdikten sonra, yer fayanslarınızda veya seramik fayanslarınızda herhangi bir çatlak, çizilme veya kırık var ise onarım için derz dolgu işlemi ile kapama yaparak yer fayanslarınızı olduğundan daha sağlam bir hale getirip, boyanın ömrünü uzatabilirsiniz. Banyo veya mutfak gibi trafiğin yoğun olduğu bir alanda seramik fayansları akrilik boya ürün çeşitleri ile boyamak en iyi seçenektir. Tipik olarak, karoya boya uygulanır. Ancak akrilik karo boyası, yağ bazlı boyadan daha iyidir. Suya dayanıklıdır ve fayansları sık sık yıkarsanız soyulmaz. Bu boyalar banyo fayansları için idealdir ve suya dayanıklıdır. Metal ve cam yüzeyleri bile boyayabilirsiniz. İki tip fayans boyası vardır. Yağ bazlı bir boyanız varsa, daha fazla katman gerektirecektir. Banyo için, duş için bir kat kullanabilirsiniz, ancak mutfakta yer karolarını boyuyorsanız, iki kat uygulamanız gerekecektir.

Yer Fayans Boyama İşleminde En Sık Kullanılan Boya Çeşitleri

  • Akrilik boyalar
  • Lateks boyalar
  • Epoksi boyalar
  • Yağlı boyalar
  • Astar boyalar

Yer fayans boyama işlemi için ikinci adım zımparalamadır. Yüzey alanlarınızı temiz bir bezle temizleyiniz. Ardından zımpara kağıdı veya zımpara polisaj makinesi ile zımparalama işlemini gerçekleştiriniz. Yer fayans boyama işleminden sağlıklı sonuç alabilmek için seramik fayans yüzey alanlarının kuru ve homojen görünümde olması oldukça önem arz etmektedir. Zımparalama işlemi bittikten sonra mat ve parlak görünüm için 2 kat astar boya uygulayınız. Astarlama işleminde kullanacağınız boya çeşidinin de su bazlı yapıda olmasına özen gösteriniz.

Astarlama işlemi bittikten sonra yer fayans boyama işlemine başlayabilirsiniz. Akrilik boyayı bir boya kabına alarak, tahta veya kalın bir cisim ile karıştırınız. Boyayı uygularken mutlaka gözlük, maske, eldiven, koruyucu önlük, giysi giymeyi unutmayınız. Boyama işleminde moher rulo veya kadife rulo kullanmanız yüzey alanını rahat boyamak için size avantaj sağglayacak durumlar içerisindedir. İnce ipeksi fırça ile ince kenarları boyayarak 3 saat bekleyiniz. 2. Kat boya için aynı işlemi yatak ve paralel olarak tekrar ederek boyama işlemini bitirebilirsiniz. 6 saat sonra akrilik boyalar kurumuş olacaktır. Yer fayanslarınızın üzerine boyama işlemi bittikten sonra herhangi bir cisim veya eşya yerleştirmeyiniz. 1 hafta olana kadar yer fayanslarınızı herhangi bir kimyasal solüsyon veya temizleyici ile temizlemeyiniz. İç tasarım alanlarındaki boya ihtiyaçlarınıza www.biancastella.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.