Parke Nasıl Boyanır?

Parke zeminleri boyarken en önemli püf noktası, yüzeyi iyice hazırlamaktır. Kalıntıları ve önceki vernik katlarını temizlemek için zemini zımparalayın. Bu, toz ve diğer parçacıkların boyaya girmesini önleyecektir. Herhangi bir boşluğu ahşap dolgu ile doldurun ve kazaları önlemek için çivi ve zımbaları çıkarın. Parke zemin tamamen kuruduğunda, bir poliüretan üst kat uygulayın. Tüm zemini kaplamak çok önemlidir.

Parke Nasıl Boyanır?
264

Parke zemine yeni bir görünüm kazandırmak için tek renge boyayabilirsiniz. Ayrıca şablonlar ve çok renkli boya kullanarak desenler oluşturabilirsiniz. Bu, zeminin ilk kurulduğu zamanki kadar güzel görünmesini sağlayacaktır. Aşındırıcı olmayan bir temizleme solüsyonu kullanın. Parke zemin üzerinde ağır bir şey sürüklemediğinizden emin olun. Çizikleri ve diğer göze hoş gelmeyen izleri önlemek için parke zemini panjur veya perde ile kapatmak en iyisidir.

Zemini zımparaladıktan sonra akrilik boyayı yüzeye uygulayabilirsiniz. Parke boyarken izlemeniz gereken adımlar şunlardır: Parke nasıl boyanır: Boyanın rengini seçin. Dekorasyonunuza uygun ve evinize yeni bir boyut kazandıracak bir renk seçmelisiniz. Parke zemini boyarken seçeceğiniz boya ve parkelerinize uyumu çok önemlidir. Parke zeminin zarar görmemesi ve iç tasarım stillerine uyum sağlaması için boya malzemelerinin ve alanın hazırlanması oldukça önem arzetmektedir.

Parke zeminleri boyamanın ilk adımı, onu iyice temizlemektir. Zeminde pH temizleme solüsyonu kullanılmalı ve bölgeyi temizlemek için naylon sünger kullanmalısınız. Bir pH temizleyici, ahşabın yüzeyini etkilemeden lekenin yüzeyini temizleyeceğinden bu görev için mükemmel bir seçimdir. Boyayı uyguladıktan sonra, boya ile parke zemin arasında yeterli boşluk bıraktığınızdan emin olun.

Mevcut mobilya ve dekorunuza uygun olarak parke zemini boyayabilirsiniz. Zeminin renginden memnun değilseniz, farklı bir renge boyayabilirsiniz. Ayrıca stencil kullanarak zeminde dekoratif desenler ve bordürler oluşturabilirsiniz. Zemini boyarken aşırı nemden koruduğunuzdan emin olun. Ahşaba zarar verme riskini almak istemezsiniz. Boya uygulandıktan sonra iyice kurutulması ve hasarın düzeltilmesi gerekir. Boyayı parke zemininiz için doğru ayarlamalı ve oldukça dikkatli olmalısınız.

Parke zemininizin görünümünü iyileştirmek istiyorsanız, boyamayı deneyebilirsiniz. Zeminde tek bir renk olması gerekli değildir. Bir şablon kullanarak veya çok renkli bir boya kullanarak daha çekici görünmesini sağlayabilirsiniz. Sadece yüzey için doğru boyayı seçtiğinizden emin olun, renk ve tasarım odanın geri kalanına uymalıdır. Tüm bir duvarı boyuyorsanız, tüm odayı boyamanız gerekir. Zemin parke boyama işleminde su bazlı akrilik boya ve epoksi boya çeşitleri tercih edilmektedir. Parke, banyo, tezgah, fayans, mobilya gibi iç tasarım unsurlarınızı su bazlı akrilik boyalar ile boyayıp iç tasarımdaki dizayn ve uyumu trendleyerek yaşam alanlarıınıza yenilikçi bakış açısı kazandırabilirsiniz.

Yeni bir görünüm kazandırmak için parke zemini boyayın. Dekoratif parke döşeme, taze bir görünüm için harika bir seçenektir. Şablon kullanarak zemine dekoratif kenarlıklar ekleyebilirsiniz. Hatta zemini birden fazla renge boyayabilirsiniz! Ahşap bir zemine sahipseniz, biraz renk kontrastı eklemek için çok renkli boya kullanın

Parke zemini boyamadan önce yüzeyi temizlemelisiniz. Bir sünger kullanarak zemini iyice silin. Yüzeyi temizlemek için yağ çözücü, cila sökücü ve ev temizleyicisi de kullanabilirsiniz. Ahşabın şişmesine ve rengini kaybetmesine neden olabileceğinden aşırı nemden kaçındığınızdan emin olun. Parke zemininizin görünümünden endişe ediyorsanız, kartela renk şemasından istediğiniz rengi seçip, deneme yaparak pigment formülasyonlarına göz atabilirsiniz.

 

 

Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.