Metal Boyama

Metale boyama işleminde mutlaka yüzeyi düzgün bir şekilde hazırlamalısınız. İlk olarak, iş için doğru boyayı seçin. Boyaya uygun bir astar türü seçmeniz gerekecek. Metale boya uyguluyorsanız, boyanın lekelenmesini veya soyulmasını önlemek için iyi bir astar kullanmalısınız. Ardından boyayı uygulayabilirsiniz. Su bazlı metal boya uygularken, kaplamayı yüzeye püskürtebilirsiniz.

Metal Boyama
571

Yüzeyi uygun şekilde hazırladıktan sonra boyayı uygulayabilirsiniz. Paslanmaya dayanıklı boya seçmek önemlidir. Metal boyarken astar kullanmak gerekli olmasa da, bitmiş ürünün sonucunu iyileştirecektir. En iyi metal sprey boya, projenize uygun olandır. Bu, istenen bitişi elde etmenize yardımcı olacaktır. Bir astar, tüm süreci daha kolay ve daha hızlı hale getirecektir.

Metal boyarken, önceden astarlamak önemlidir. Farklı metal türleri için çeşitli astar türleri vardır ve işlem metal türüne göre değişebilir. Örneğin, yağ bazlı bir boya astar gerektirmeyebilir, ancak yüzeye yapışması daha kolay olacaktır. Projeniz için en iyi boya, dayanıklı ve malzeme ile uyumlu olandır. Hazır olduğunda, yeni boyayı uygulayabilirsiniz.

Metal Boyama İşlemi Nasıl Yapılır?

Yüzey alanını iyice temizlemek, metal boyama işlemi için zımpara kağıdı ile homojen görünüm elde edebilirsiniz.

Doğru  boya seçimi

Akrilik su bazlı metal boyasını boş bir boya kabına alma

Su bazlı astar boya

Moher rulo veya kadifre rulo gibi boya fırçaları ile metalin genişliğine göre fırça seçimi

İlk katı boya 3 saat bekle

Kesinlikle boya yaparken ellerine eldiven, yüzüne gözlük takmayı unutma

2.kat boya yı 3 saat sonra tekrarlayınız.

6 saati tamamladığınız sonuçları görebilirsiniz.

Boyanacak metalin türü nihai sonucu etkileyecektir. Akrilik boya su bazlı olduğu için dış mekan kullanımı için daha uygundur. Ancak, yüzeye zarar vermemek için yine de bu ipuçlarını izlemelisiniz. Yağ bazlı boyanın su bazlı boyadan daha dayanıklı olduğunu unutmamak önemlidir. Ancak su bazlı boya kadar uzun süre dayanmaz. Doğru astarı kullanmak, metalin görünümü için çok önemlidir.

Akrilik boya, metal için en popüler boya türüdür. Yüzeye yapışır ve kapı kolları, lamba kaideleri ve resim çerçeveleri için uygundur. Bu tip boya, metali su geçirmez hale getirdiği için Poly Vernish'ten daha iyidir. Genellikle tek kat olarak uygulanır. Ardından, isterseniz zımparalayabilirsiniz. Ardından boyayı uygulayabilirsiniz. Bu, çerçeveyi korumanın harika bir yoludur ve mobilya parçasına dayanıklı bir görünüm kazandıracaktır.

Metal Yüzeyler Boyanır mı?

Evet metal yüzey alanları nerede olursa olsun eskisinden daha iyi görüntüye kavuşturulup boyanabilir, Akrilik ürün çeşitleri metalleri boyamak için oluşturulmuş en kaliteli ve popüler boyalardandır. Su bazlı yapısı, kokusuz oluşu, 6 saat içerisinde kuruması, kartela renk şemasındaki renk dekorasyonunun geniş aralıkları oldukça avantaj sağlayan boya çeşitleri içerisindedir.

Metal boyanın dayanıklı olmasının yanı sıra temizlenmesi de kolaydır. Dış ve iç yüzeyler için kullanılabilir. En iyi boyalar yağ bazlıdır. Kurşun içermezler. Ayrıca projeniz için doğru rengi seçmelisiniz. Son olarak, malzemenin paslanmaya karşı dayanıklı olduğundan emin olun. Asla eski, aşınmış metal bir yüzeyi boyamamalısınız. Metal bir kaplama sert elementlerden korunmalıdır.

Metal yüzey alanında akrilikler ile ilk katı atarak 3 saat bekleyiniz. Astarlama işleminde su bazlı astar seçtiğiniz için metal yüzey alanları eskisinden daha parlak görünüm elde edecektir. Metal yüzey alanlarında, akrilik boyaları seçmek avantaj oluşturduğu gibi kurumasında ve dayanıklı olmasındada diğer boya çeşitlerine göre daha sağlam olup, pigment özellikleri ile işlevsel boya ürünleri ve çeşitleri içerisindedir. Akrilik boya işleminin 2.katı için ince ipeksi fırça ile tekrar boyayınız akrilik astarlama yapan kullanıcıların 3.kat boya işlemine devam etmesine gerek yoktur. 6 satte akrilik boya çeşitleri yüzey alanlarında kuruma sağlayacaktır. Ardından metal boya yaptığınız alanı 1 hafta boyunca temizleyip, herhangi bir kimyasal solüsyon ile karşılaştırmayınız.

Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.