Kombi Petek Yıkama Nasıl Yapılır?

Geçmişten günümüze, teknolojinin de gelişmesi ile birlikte pek çok farklı yeni icat hayatımıza girmeye başlamıştır. Elektronik aletlerden mekanik aletlere kadar pek çok alanda hayatımıza giren yeni icatlar ile hayatı daha kolay yaşar hale geldik. Isınmak için ateş yakan, ateşin etrafında sabahlayan atalarımızın ardından, ısınmak için soba denilen mekanizmayı ürettik. Soba iyi bir ısınma aracı olsa da eksileri artılarına oranla oldukça fazla olması nedeni ile günümüzde pek tercih edilmemektedir. Soba yakmak oldukça zor ve zahmetli bir iştir. Özellikle şehir hayatına alışmış insanlar için soba kullanmak hem tehlikeli hem de zahmetlidir. Soba yakarken kullanılan odun ve kömür gibi madenler nedeni ile her geçen gün atmosfere daha çok karbonmonoksit gazı yayılmakta, hayatımız her geçen gün tehlikeye girmektedir. Daha yaşanılır bir çevre için insanlar kalorifer ile ısınmayı seçmekte, soba kullanımı her geçen gün biraz daha azalmaktadır. Günümüzde klima, elektrikli sobalarda ısınma ihtiyacını karşılamaktadır. Fakat elektrik enerjisi kullanım açısından oldukça pahalıdır. Tüketilebilir enerji kaynağı olması nedeni ile vergisi oldukça fazla olan elektrik, aynı zamanda tehlikeli olabilmektedir. Daha sağlıklı daha güvenli ısınmak için kalorifer sistemleri daha uygundur.

Kombi Petek Yıkama Nasıl Yapılır?
3071

Aslına bakılırsa kalorifer kullanımı iki çeşit yakıt ile yapılmaktadır. Aynı sobada olduğu gibi kazan daireli kalorifer sistemleri olduğu gibi son dönemin en çok tercih edileni doğalgazlı kalorifer sistemleridir. Son zamanlarda kombi sistemi ile ısıtma işlemi oldukça kolaydır. Kombi sistemi sayesinde sadece kalorifer petekleri değil, evin diğer kısımlarında bulunan su ısıtma ihtiyacı karşılanmakta, ocakta tüp kullanımına gerek kalmamaktadır. Kombinin en önemli avantajı tek bir düğme ile evdeki tüm gerekli yerlere sıcak su ve gaz gönderilmesi olsa da, sağlık açısından da doğalgazlı kombi kullanımı oldukça önemlidir. Doğalgaz fosil yakıtların en az zararlı olanıdır. İçerisindeki zehirli atık maddeler kömür gibi fosil yakıtlardan çok daha az miktardadır.

Her birey daha kolay olan kalorifer sistemini evine kurdurturken yeteri kadar bilgi sahibi olamamaktadır. Kurulum yapan kişiler kullanıcılara yeterli ve gerekli bilgiyi vermemekte, bu nedenle pek çok vatandaş bir süre sonra kalorifer konusunda mağdur olmaktadır. Kalorifer peteklerini ısıtmak öyle sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. Öncelikle peteklerin gerekli bakımının sürekli olarak yapılması gerekir. Kalorifer peteklerinin üzerinde peteğin içerisindeki havayı almak amacı ile vanalar bulunur. Bu vanaların doğru kullanımı hem ekonomi açısında hem de ısıtma açısından oldukça önemlidir.

Kalorifer sistemleri peteklerden ve petekleri birbirine bağlayan borulardan ve bağlantı malzemelerinden oluşmaktadır. Kalorifer sistemini kurmak amacı ile pek çok firma insanlara hizmet vermektedir. Isınma bir ihtiyaç olmasından ötürü geniş bir sektöre sahiptir. Soba firmaları, elektrikli ısıtıcı firmaları, doğalgaz kombi firmaları derken ısınmak için pek çok seçeneğimiz bulunmaktadır. Çevre dostu doğalgaz ile ısınmak hem ekonomik hem de sağlıklıdır.

Çoğu kalorifer kullanıcısının aklına takılan başlıca soru petek havası nasıl alınır, kombi havası nasıl alınır sorularıdır. Petek içerisindeki havayı almak, peteğin daha çabuk ısınmasını sağlamaktadır. Peteklerin içerisinde kombi sayesinde ısınan sıcak su dolanmakta, bu sıcak su sayesinde petekler ısınarak etrafa ısı yaymaktadır. Peteklerin içerisinde hava bulunması sıcak suyun petek içerisinde rahat dolaşmasına mani olmaktadır. Bu nedenle petek kendini ısıtamamakta dolayısı ile etrafa ısı yayamamaktadır. Petek havası almak için elimizde bir purjör anahtarı veya düz tornavida bulunması gerekir. Peteklerin yanında bulunan purjör vidasını çevirerek içerisinden su gelene kara beklemek, kalorifer peteğindeki havanın çıkmasını sağlayacaktır. Peteğin havası alındıktan sonra purjör vidası tekrar sıkılmalıdır. Hala kalorifer peteği ısınmıyor ise peteğin havası tam olarak alınamadığı anlaşılmalıdır. El ile yapılacak ısı kontrolü sonrasında havanın çıkmadığını kolaylık ile anlayabilirsiniz. Her türlü işlemi gerçekleştirdiğiniz halde hala petekler ısınmıyor ise mutlaka bir yetkili kişi çağırarak peteklerinize ve kombinize baktırmalısınız.

Radyatör temizliği yakıt tasarrufu ve sağlık açısından oldukça önemlidir. Temizlenmeyen kalorifer petekleri zamanla kireç tutarak suyun haznede rahat hareket etmesini engeller. Bu nedenle sıcak suyun her tarafa ulaşamadığı petekler ısınmakta zorluk çekerek tam performansta çalışamaz. Radyatör temizliği 2 yılda bir mutlaka yapılması gereken bir şeydir. Radyatör temizliği kimyasal maddeler ile yapıldığından ötürü, yetkili ve bilgili biri tarafından yapılması sağlık açısından oldukça önemlidir. Petek içerisine verilen kimyasal maddeler yaklaşık yarım saat radyatörün içerisinde dolaştırıldıktan sonra vana yardımı ile dışarı boşaltılır. Bu sayede içeride biriken kireç ve kirli sular dışarı atılarak radyatör temizliği sağlanmaktadır. Kalorifer peteklerine gösterdiğiniz bu özen sayesinde uzun yıllar sorunsuz bir şekilde ısınabilirsiniz.

Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.