Kombi Bakımı Ne Zaman Yapılmalı?

Kombi bakımı ne zaman yapılmalı? Sorusu soğuk kış günleri yaklaştıkça kullanıcıların merak ettiği sorulardan biridir. Havaların soğumaya başlayacağı günlerde insanlar ısınma ihtiyacını karşılamak için kombiyi kullanırlar.

Kombi Bakımı Ne Zaman Yapılmalı?
16204

Kış aylarında kombiler açılarak ısı ihtiyacı giderilmiş oluyor. Ancak aksatılmaması gereken bir konu var o da kombinin bakımı ve temizliğidir. Kombi bakımı ne zaman yapılmalı? sorusunu sık sık düşünürüz. İstenen ısının randımanlı bir şekilde evi ısıtması için kombinin bakımı ve temizliği önemli bir konudur. Hem güvenliği sağlar hem de normal seviyede evinizin ısınmasına yardımcı olur. Kış ayları içinde kombinizde yaşanan herhangi bir teknik sorun oluşuyorsa eğer maddi ve manevi birçok zarara uğramış olursunuz. Kombinizin bakımını kış ayları gelmeden önce yaparsanız bu tarz risklere de girmemiş olursunuz. Kombinin bakımı ve temizliği randımanlı ısı vermesinin yanı sıra kombinin yüksek performansla çalışmasını da sağlayacaktır. Böylece enerji tasarrufu da yapmış olacaksınız. Kombinizde sorun varsa bunun tespiti ve kontrolü yapılarak onarılabilir. Kombi bakımı ne zaman yapılmalı?  Kombi bakımının yılda 1 kez Kış ayları gelmeden mutlaka yapılmalıdır. Kombinizi kontrolü yapılırken cihazın bağlantılı olduğu diğer parçalarda kontrol edilmelidir. Kombinizin bakımını teknik uzman kişiler tarafından yapılmalıdır.kombi bakımı ne zaman yapılmalıdır

Kombi bakımı şu şekilde yapılmaktadır;

  • Kombiyi açtığınız zaman ısınan su, tesisat aracılığıyla radyatörlere gider ve radyatörler yaşam alanı sıcaklığının yükselmesini sağlar. Eğer, radyatörde veya tesisatta sorun varsa eğer, kombinizin uygun bir şekilde çalışmayabilir. Bu yüzden kombiniz açıldığı zaman peteklerin ne kadar ısındığı, suyun sıcaklığı kontrol edilmelidir.
  • Kombinizden su sızıyor mu, sızmıyor mu? bu soruda önemlidir. Bunun için su basıncını kontrol etmelisiniz. Su basıncı yüksek olursa eğer, tesisattaki sorun ya da su doldurma vanası arızalanmış olabilir. Eğer su doldurma vanası veya genleşme tankında arıza varsa onarılmalıdır.
  • Kontrol yapılırken kombideki tozlar, kalıntılar mutlaka temizlenmelidir.
  • Kombi elektrikle çalışan bir cihazdır. Bu nedenle elektrik bağlantılarının sorunsuz olması gerekmektedir. Cihazın çalışmasını önleyecek bir durum oluştuğunda kombinin tamir edilmesi zorunludur.
  • Kombilerin gaz çıkışında yer alan doğal gaz emisyon filtrelerinin temizlenmesi gerekir. Böylece tasarruf etmiş olursunuz hem de güvenliği sağlarsınız. Ancak bu onarımın teknik servis tarafından yapılması önerilir.
  • Kombinin su basıncını kontrol edin ve ideal derece olan 1,5-2 bara ayarlayın.
  • Kombinizin senede bir kez uzman teknik servis tarafından yapılması önerilmektedir.

Kombinizin rutin bakımının esasında net bir tarihi yoktur ancak kombilerinizin kış konumunu açıp, radyatörlerinizi açmadan önce kombinizin bakımının yapılması daha sağlıklı olacaktır. Yaz sonu veya sonbahar başında kombinizin bakımını mutlaka yaptırmalısınız. Böylece kış ayları içinde kombiniz arızalanmaz ve üşümek zorunda kalmazsınız. Kombi bakımı yaparken aynı zamanda radyatörlerin bakımını da yaptırmalısınız. Kombi peteği olarak da bilinen radyatörlerin bakımını yapmazsanız kombiniz istenen randımanda ısı performansı sağlamaz ve eviniz yeterince ısınmamış olur. Bu yüzden radyatörlerinizin havasını almak, iç ve dış temizliğini yaptırmalısınız. Peteklerin bakımını ihmal etmemelisiniz. Aksi halde kombinize de zarar vermiş olursunuz. Radyatör veya peteklerinizin bakımını mutlaka teknik servis tarafından yapılmasını sağlamalısınız.

Kombi ve radyatörlerin bakımını ve temizliğini düzenli bir şekilde her yıl yaz sonu veya sonbaharın ilk ayında yaptırmazsanız kış aylarının en soğuk günlerinde kombiniz ve radyatörleriniz arıza vermeye başlar ve istenen şekilde yaşam alanınız ısınmaz. Isınma ve ısıtma sistemi hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığınız için de kombiyi bilinçsiz bir şekilde kullanmış olursunuz ve petekler istenen ısıyı vermeyeceği içinde ısıtma ve ısınma sisteminizde arızalar oluşmaya başlar. Bu da elektrik faturanıza yüksek maliyetli faturaların yansımasına neden olur. Bu yüzden kombi ve petekleri bilinçli bir şekilde doğru kullanmalısınız. Doğru ve bilinçli kullanım kombi ve petek arızalarını önler.

Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.