Kalorifer Peteği Boyanır mı

Kalorifer Peteği boyamak için iki olası yer vardır. Peteği üst kısmı normalde açıktır, alt kısmı ise metal bir çerçeve ile çevrilidir. Uç kapakları çıkarılırsa üst kısım boyanabilir. Ancak, üst kısmı boyamanın boyanın soyulmasına ve ısı transferinin kısıtlanmasına neden olabileceğini unutmayın. İşleme başlamadan önce boyama işlemini bir ısıtıcı göbek üzerinde test etmek önemlidir.

Kalorifer Peteği Boyanır mı
4509

Peteği boyamak için ince bir kat düz siyah boya uygulayın. Bu, ısıyı emen ve ısı yayan ısıtıcı kaloriferin emisyonunu artıracaktır. Isıtıcı çekirdeğini su geçirmez hale getiren özel bir sprey boya da kullanabilirsiniz. Ancak üreticinin talimatlarını dikkatlice uyguladığınızdan emin olun. Bu adım için bir profesyonelden yardım almanız gerekebilir. Isıtıcının çekirdeğini değiştirmenin en iyi yolu kalifiye bir tamirciye gitmektir.

Isıtıcı çekirdeğini çıkarmak için radyatör kapağını sökün. Boyamak için ince uçlu fırçalar kullanmanız gerekebilir. Fırça kullanıyorsanız, damlamaları önlemek için bir taraftan diğerine boyayın. Ayrıca ısıtıcıya takılmış olabilecek metal köşe parçalarını da çıkarmalısınız. Düz uçlu bir tornavida kullanarak vidaları çıkarın ve ardından radyatörü sökmeye devam edin. Üstü boyamak için tezgahın üzerine yerleştirmeniz gerekecek.

Boya genellikle ince bir kat düz siyah boya ile uygulanır. Boyanın nedeni siyah cisimlerin ısıyı emmesi ve yaymasıdır. Bu renk aynı zamanda radyatörün emisyonunu da arttırır. Boyandığında, ince bir boya tabakası ısının direncini artıracak ve çekirdeği talaşlara karşı daha az duyarlı hale getirecektir. Ayrıca, çoğu emülsiyon boyası radyatörlerin boyanması için uygundur. Kaplama şeffaf bir kat ile uygulanmalıdır.

Kalorifer peteğini radyatör kapağını sökerek boyayabilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınızdan emin değilseniz, metal köşeleri çıkarmak için düz uçlu bir tornavida kullanın ve ardından boyayı uygulayın. Bunu yaptıktan sonra, tüm ısıtma çekirdeğini ve radyatörü boyayabilirsiniz. Isıtıcıyı boyamanın en iyi yolu siyah astar kullanmaktır. Metal kanatlar için düz siyah astar da kullanabilirsiniz. Kombi modelleri ve radyatör boyama işlemleri günümüzde belirli aralıklarla yapılan kombi bakımları içerisindedir.

Kalorifer peteğini boyarken ince bir tabaka düz siyah boya kullanabilirsiniz. Siyah nesneler radyan ısı yayarken siyah nesneler radyan ısıyı emdiği için çekirdeğin emisyonunu artırmaya yardımcı olacaktır. Boya kuruduktan sonra, çekirdeğe ikinci bir kat düz siyah boya uygulayabilirsiniz. Bu, kışın arabayı saklarken çok kullanışlıdır. Radyatörü yeni kaplama ile de boyayabilirsiniz.

Göbeği emülsiyon boya ile de boyayabilirsiniz. Bu boya 200 KW’a kadar ısıya dayanıklıdır. Aynı zamanda yüksek ısıya da uygundur. Emülsiyon boyanın rengi akıllıca seçilmelidir. Boyadan daha sıcak olabileceğinden, sıcak metali emülsiyon boya ile püskürtmekten kaçınmalısınız. Kombi petek radyatör boya bakımı seçenekleri ve işlemleri için kombi marka temsilciniz ve teknik destek bakım ekibinden yardım alabilirsiniz.

 

 

Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.