Bu kişiler bildikleri ve hâkim oldukları alanlarda ticari alandaki kurumlarını yüksek seviyelere çıkarmak için markalaşma yolunda ilerlerler. Girişimciler her alanda başarılı olabilecek potansiyele sahip kişilerdir. Bu kişiler başarılı olabilecekleri alanda yaptıkları piyasa araştırmaları sonucunda belirlerler ve daha çok daha önce hiç yapılmamış ve denenmemiş olanları yapmaya çalışarak, başarı yüzdeleri yüksek olan kişilerdir. Eğitim ve sağlık alanında da başarılı olan girişimciler bulunmaktadır. Kısacası konjektürleri çok iyi analiz edebilen girişimciler her alanda, her dönem başarılı olabilirler. Girişimci olmak için çok iyi bir potansiyele sahip olmanız gerekmektedir. Lider karakterli kişiler girişimcilik konusunda çok daha başarılı olurlar.
Bu kişiler kendilerine yönetilen eleştirilere ve fikirlere açık kişilerdir. Olumsuz eleştirilerden etkilenmezler. Eksik olan yönlerini bu eleştiriler doğrultusunda mantıklı bir şekilde analiz ederler ve bu eksiklikleri giderirler. Girişimciler genellikle özel sektörde ortaya çıkan kişilerdir. Dünyada ve ülkemizdeki bütün girişimciler özel sektördeki iş alanlarında popüler olmuşlardır. Girişimci olmanız için üniversite mezunu ya da yüksek lisans yapmanıza gerek yok tek yapmanız gereken çok iyi gözlemci olmak, meraklı olmak, iyi bir analiz ve araştırma teknikleriyle yapmak istediğiniz işi keşfetmek ve ön koşulları yaratmaktır.
Girişimcilik nedir? Hangi meslek dalları için kullanılır? Girişimcilerin en önemli özellikleri arasında cesaret, özgüven, riskleri göze alan, yaratıcı, mantıklı, dışa dönük, pozitif kişiliklerdir. Ancak üniversite mezunu olup girişimcilik yapan kişilerin sayısı az değildir. Girişimcilerin geneli yüksek lisans mezunu kişilerden oluşmaktadır. Girişimci olmanın temel şartların biri de hataların farkına varmak ve analiz ederek çözüm bulmaktadır. Analiz yeteneği olmayan iyi bir girişimci olamaz. Bunun yanı sıra bilgili ve analiz edilebilecek alanlara yatırım yapabilecek yeteneğe sahip olmalıdır. Ekonomik olarak da elindeki sermayeyi doğru bir şekilde kullanabilen kişilerdir. Tek bir plana bağlı kalmamadırlar. Geniş açıya sahip, detayları görüp genel yorumlama yapabilen kişilerdir. Beşerî ilişkileri iyi, iletişimi güçlü bir kişilik olmaları gerekmektedir. Girişimcilerin insan ilişkilerinin olumlu olması önemlidir. Bunun yanı sıra ticari ilişkilerinin de iyi olması gerekmektedir. Girişimcilerin aylığı yoktur, belirli bir sermayesi vardır. Amacı sermayesini katlayarak maksimum başarı elde etmektedir. Günümüzde girişimcilikle ilgili eğitimler verilmektedir. Bunlardan biri de uluslararası girişimciliktir. Bu bölümde öğrencilere girişimciliği öğrenme ve geliştirme, değer yaratma aşamasıyla ilgili bilgi verilmektedir. Öğrenciler böylece fırsatları değerlendirmeyi ve geliştirmeyi öğrenirler. Bu bölümü bitiren kişiler daha çok kamusal alanda çalışırlar. Bunlar Dışişleri Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, KOSGEB, TİKA, DEİK, Sanayi ve Ticaret Odaları’dır.
Girişimcilik nedir? Hangi meslek dalları için kullanılır? Girişimciler kendi şirketlerini kurarak AR-Ge çalışmalarını kendileri yapan kişilerdir. Bunun yanı sıra özel şirketlere ve işletmelere danışmanlık yaparlar. Aynı zamanda kuruluş, şirket, kurum, işletmelerin kamu veya özel fark etmez AR-Ge çalışmalarını yürütürler. Bunun yanı sıra sivil toplum kuruluşlarıyla da ortak işler yaparlar. Bildikleri iş kollarında faaliyetler göstererek kurumlarını yüksek seviyelere çıkararak markalaşırlar. Bütün girişimcilerin karakter yapıları genelde aynıdır. En dikkat çeken karakter özellikleri ise; lider ruhlu, özgüven sahibi, empati yeteneği yüksek, dışa dönük, pozitif, sosyal, iletişimi güçlü, mantıklı, ticareti seven, sosyal, aktif kişilerdir.