Fayans Derzi Nedir?

Fayans derzi nedir? Bu, bitişik fayanslar arasındaki alana çekilen derzdir. Derz uygulanacak yerin alt tabakaya kadar temiz olmalı ve derz çekildikten sonra üzerine baskı yapılmamalıdır. Dağınık olan tüm yapıları doldurmak gerekli değildir.

Fayans Derzi Nedir?
475

Bunun yerine, döşemeyi döşerken takılmış, lifli bir köpük ürünü olan bir destek çubuğu kullanın. Çoğu fayans derzi uygulaması için 1/4 inçlik bir destek çubuğu yeterlidir. Fayansların kenarlarını çatlama ve ayrılmadan korumaya yardımcı olabilir. Günlük yaşam alanlarımızda boya işlemleri veya tadilat işlemi gibi yapı aşamalarında harç, kapama, mantolama gibi işlemlere ihtiyaç duyarız. Derzleri banyo, mutfak, seramik fayans, ayrılmış parke gibi yapıların birleştirilme işleminde kullanıp boyanacak bölgenin yüzey alanlarını temizleme işleminde kolaylık sağlayabilirsiniz.

Fayans derzi  zeminler için hareketli derzler gereklidir, çünkü bunlar bitişik karolar arasındaki küçük boyut farklılıklarını karşılamaya yardımcı olur. Bu, düz bir harç hattı sağlar. Bir çevre derz derzindeki boşluk genellikle yaklaşık dörtte bir inç iken, altı inç kadar olabilir. Ayrıca, bir derz, zemin ile duvar arasındaki boşluk kadar geniş veya dar olabilir. Ancak, karo zeminin çevresini harçlamak gerekli değildir. Karolarınızı derzledikten sonra yüzey alanını iyice silerek su bazlı akrilik boyalar ile boyayabilirsiniz.

Başka bir sert yüzeye kadar uzanan bir karo zemin, iki yüzey arasında bir boşluk bırakmalıdır. Boşluk çok genişse, harç veya kalekim ile kapatılmalıdır. Bununla ilgili sorun, zeminin kaymasına neden olması, bu da zemin hareket sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle fayans derzi zeminin kenarı, ile sıvanarak oluşacak olumsuz öğeleri ortadan kaldırır.

Zemin hareketlerini önlemek için hareket derzleri gereklidir. Bir karo zemin başka bir sert yüzeye yapıştırıldığında, küçük bir boşluğa sahip olmalıdır. Boşluk kalafat ile doldurulmalıdır. Bu yöntem daha az etkili olabilir, ancak yine de oldukça yaygındır. Hareketli derz, harç yerleştirmenin en verimli ve en güvenli yöntemidir, ancak düzgün yapılmazsa zemin hareketine neden olabilir. Derz inşaat ve yapı alanlarında tuğla, boya, kiremit, fayans, seramik gibi yapı malzemelerinin arasını doldurmak için oluşturulan harçlara verilen isimdir. Seramik fayans derzlerinizi hazırlayarak kırık, çatlak, ayrılmış parçalarınızı tekrardan birleştirebilirsiniz.

İdeal olarak, süpürgelik ile fayans derzi ile zemin arasındaki boşluk yaklaşık 1/8 inç olmalıdır. Döşeme tipine bağlı olarak, bu boşluk kalafatlama veya harç kullanımı ile doldurulmalıdır. Bir karo zemin, derz dolgulu bir saha derzine ihtiyaç duyarken, aynı zamanda sahada derz dolgulu bir harç dolgusuna sahip olmalıdır. İki duvar ile karo zemin arasında boşluk varsa kalafat ile doldurulmalıdır.Yaşam alanları banyo, mutfak gibi alanlardaki seramik fayans boyama işlemlerine başlamadan önce mutlaka harç hazırlayarak derzlerinizle yaşam parçalarınızı onarınız.

 

 

Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.