2021 Trend Kış Bahçesi Sistemleri Nelerdir ?

Bahçeli bir eviniz var. Yazın çimlerin üzerinde, ağaçların altında vaktinizi keyifle geçirirken, kışın bahçenizde ki bu alanlardan mahrum kalıp, yaşam alanınızı kısıtlamaya başlıyorsunuz. Çünkü yaşam alanınız daralıyor. İşte bu noktada kış bahçesi sistemleri devreye girerek, doğayı evinizin içine davet ediyor...

2021 Trend  Kış Bahçesi Sistemleri Nelerdir ?
221

Kış bahçesi sistemleri mevcut ev yapınıza ilaveten kurulan, yada mevcut yapınız içerisinde açık alanları daha kullanışlı hale getiren bir mimari uygulamanın teknik detayları diyebiliriz. Yaşantımız içerisinde cam ve doğrama ürünleri olarak isimlendirdiğimiz bu sistemler, aslında bizi doğanın biraz daha içine, doğayıda yukarıda söylediğimiz gibi biraz daha evin içine misafir ediyor. Kış bahçesi sistemleri, artık enerji tasarruflu, ısı yalıtımı hususunda ideal standartlara sahip akılcı ve görsel olarak mevcut yapınızla tamamen uyumlu olarak tasarlanabilen sistemlerdir. Evinizin yada oturduğunuz binanın teras kısmı, balkonunuz, bahçeniz ve daha birçok hayatınızı geçirdiğiniz yerleşim elemanlarında kış bahçesi sistemleri sizleri konfora, uyuma ve huzura davet edecektir.

Kış bahçesi sistemleri  sınıflandırıldığında  Basit sürmeli sistemler, Yarı otomatik vw sürme sistemleri, Tam otomatik vw sürme sistemleri, Hebeschıebe sürme sistemleri, Otomatik Hebeschıebe sürme sistemleri olarak karşımıza çıkar. Kış bahçeleri cam ve camsız uygulamalı olarak iki seçenekte inşa edilir.Kurulan çelik iskeletler üzerine, eğer tavan kısmı cam isteniliyorsa güneş kontrol özelliği olan cam çeşitleri kullanılır. Doğrudan güneşle gelen ısıyı içeriye geçirmeyen bu cam tipleri, kış bahçesi sistemleri için oldukça önemlidir. Yapının sağ, sol, ön, arka taraflarında ise ısı cam seçenekleri devreye girer. Amaç camların dışarıdan içeriğe ısı alımını, içeriden ise dışarıya ısı verimini engellemektir. Kış bahçesi sistemleri içerisinde uygulanan diğer seçeneklerden birisi ise tavan kısmının cam olarak değilde, çelik isketler üzerine kurulacak, gerekli yalıtım malzemeleriyle kamufle edilecek çatı imalatıyla gerçekleştirilmesidir.

 

Sonuç olarak kış bahçesi sistemleri, doğal hayata yeniden merhaba demek ve yaşam alanlarımızı biraz daha genişletmek için çağımızın trend uygulamalarından biridir. Kış bahçesi sahibi olmak günümüzde artık oldukça kolay şartlara mümkün iken, yaşam alanlarımızı genişletmek için düşünmenin bir anlamı olmayacaktır kanısındayız. Bir sonraki yazımızı kış bahçenizde okumanız dileğiyle.

 

Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.